Warenhuis Hoorn

Over ons

Hoorn steunt lokale ondernemers

Onze mooie binnenstad
Als je aan een inwoner vraagt wat hij of zij zo fijn aan de stad vindt staat de binnenstad op 1. Onze mooie historische binnenstad aan het water. Maar als je vraagt wat de grootste zorg is, dan wordt leegstand vaak genoemd. Wist je dat wij hier allemaal wat aan kunnen doen? Door lokaal te kopen zorgen we voor onze lokale economie en behoud van de levendige binnenstad.

Informatie over
Warenhuis Hoorn

Digitaal rondje stad

‘Het rondje’ kun je digitaal maken en bestellen bij je favoriete Hoornse winkels. Zo hoef je de deur niet uit als je de drukte niet wilt of kan opzoeken. Geniet van je favoriete lokale producten of bestel iets lekkers bij een lokale horeca topper. 

Steun onze ondernemers

Het is natuurlijk eenvoudig om via internetreuzen je spullen te bestellen. Maar een lokale ondernemer kan iedere euro veel harder gebruiken. Denk daaraan als je iets nodig hebt. Warenhuis Hoorn is van alle ondernemers in de stad, iedere verdiende euro wordt naar hen overgemaakt.

Met liefde gratis bezorgd

Het streven is om binnen 1 dag gratis lokaal te bezorgen. Bijzonder en de kracht van dit Warenhuis. Een klein legertje bezorgers staat klaar om belangeloos te helpen met het gratis bezorgen.

Samen met de stad

Ineens was onze stad leeg en bevonden we ons in een situatie waarbij we afhankelijker werden van online diensten. Het idee om een online warenhuis te openen werd al eerder bedacht. Dankzij de maatregelen in strijd tegen het coronavirus kwam het in een ongekende stroomversnelling.

De gemeente Hoorn, de leden van Hoornse Ondernemers Federatie en Voor een mooie stad sloten de handen ineen. Samen met ondernemers en ZZP’ers uit de stad ontwikkelden we binnen twee weken een centraal systeem voor alle winkels, horeca en andere lokale bedrijven. Uitgangspunt is dat dit platform van de stad is en blijft door met elkaar af te spreken dat er nooit een commercieel verdienmodel geïntroduceerd zal worden. Het Warenhuis Hoorn werd uit nood gebouwd. Snelheid was bij de bouw belangrijker dan perfectie. Er wordt blijvend aan de techniek gewerkt en ook ondernemers vullen hun online etalage met steeds meer producten. Uiteraard zal het aanbod in de toekomst verder groeien tot een volwaardig online warenhuis met al het moois dat Hoorn te bieden heeft.

Organisatorische helden

Warenhuis Hoorn wordt mede mogelijk gemaakt door